maandag 27 juli 2015

A huge piece of meat!

Toen ik vanmorgen op weg was naar Måläng voor de Engelse les aan mijn 3 Zweedse kinderen bedacht ik me dat het toch wel een luxe is dat ik nu zo'n soort van vliegende keep ben. Sure, af en toe ook best even vermoeiend, maar wel heerlijk om zoveel vrijheid te hebben. 

Eenmaal bij de family, kwam ik in de inpak- en verhuischaos terecht. Een georganiseerde chaos, dat wel. Nadat ik over de koffers, tassen, tasjes, rolkoffers, dozen en een grote collectie 'overig' was geklommen, stond de familie in slagorde klaar. En met een kado! En wat voor kado. Een groot stuk elandenvlees. Inclusief recept en jeneverbessen uit eigen tuin. Vind je dat niet lief? Isak vertelde me daarna stralend dat het vlees afkomstig is van een eland die ze zelf geschoten hebben. En ik heb ze allemaal plechtig moeten beloven om het recept écht te proberen! Natúúrlijk ga ik het proberen! Je moet er wel geduld voor hebben: 6 uur in de oven, daarna 6 uur in de koelkast en daarna nog even wachten voordat je het kunt eten. Maar het is vast en zeker de moeite waard!

En ik vind het super lief. 

Ik ga ze missen als ze in augustus naar Saudi verhuizen. 

Geen opmerkingen: